المقادير:
- كيلو ونصف لحم مفروم من لحم البقر والماعز
- كوب ونصف نعناع مفروم
- كوب ونصف بقدونس مفروم
- 2 م ك كزبرة ناشفة
- ملح وفلفل وكمون وسماق
- 10 م ك دقيق
- كوب ونصف بصل مفروم
- م ك عصير ليمون
- 2 م ص فلفل احمر
طريقة التحضير:
** تاتى بوعاء كبير وعميق قليلا وتخلطى فيه لحم البقر والغنم وتضيفى اليهم البهارات بانواعها
** ثم تضيفى اليهم النعناع والبقدونس والكزبرة والبصل المفروم وتقلبيهم جيدا مع بعضهم
**اضيفى الدقيق وعصير الليمون والفلفل بنوعيه الحار والحلو واخلطى المكونات مع بعضها وشكلى منها اصابع الكفتة
**ادخلى اصابع الكفتة فى اسياخ خشبية واشويها على الفحم جيدا من جميع الجوانب
قدميها بجانب السلطة الخضراء والباستا
وبالهنا والشفا
** ثم تضيفى اليهم النعناع والبقدونس والكزبرة والبصل المفروم وتقلبيهم جيدا مع بعضهم
**اضيفى الدقيق وعصير الليمون والفلفل بنوعيه الحار والحلو واخلطى المكونات مع بعضها وشكلى منها اصابع الكفتة
**ادخلى اصابع الكفتة فى اسياخ خشبية واشويها على الفحم جيدا من جميع الجوانب
قدميها بجانب السلطة الخضراء والباستا
وبالهنا والشفا
إرسال تعليق