المقادير:
-
5 ثمرات بطاطس
-
ملح وفلفل اسود وبابريكا
-
ثوم بودر او مهروس
-
2 م زيت
- 5 ثمرات بطاطس
- ملح وفلفل اسود وبابريكا
- ثوم بودر او مهروس
- 2 م زيت
طريقة التحضير:
****تقومى بغسل ثمرات البطاطس وتقشيرها ثم تقطعيها الى شرائح عرضية سميكة الحجم وتضعيها فى اناء مناسب به مقدار مناسب من الماء يغطيها وترفعيها على النار مع رشة من الملح وتتركيها حتى يغلى الماء وتتركيها بعد الغليان الى ان تسلق
****ثم ترفعى البطاطس عن النار وتقومى بتسفيتها وتتركيها حتى تبرد ثم تقومى بخلط الزيت مع البابريكا والثوم والملح والفلفل الاسود فى طبق صغير بالتقليب لدقائق باستخدام ملعقة
****تضعى شرائح البطاط س فى صينية الفرن المدهونة بقليل من الزيت ثم تضيفى اليا خليط التوابل وتقلبيها مع الخليط حتى يتوزع جيدا ثم تخبزيها بفرن ساخنة متوسطة الحرارة لمدة عشر دقائق تقريبا مع تقلبيها فى داخل الفرن
****قدمى البطاطس الودجز المشوية فى الفرن على الفور وبالهنا والشفا
****ثم ترفعى البطاطس عن النار وتقومى بتسفيتها وتتركيها حتى تبرد ثم تقومى بخلط الزيت مع البابريكا والثوم والملح والفلفل الاسود فى طبق صغير بالتقليب لدقائق باستخدام ملعقة
****تضعى شرائح البطاط س فى صينية الفرن المدهونة بقليل من الزيت ثم تضيفى اليا خليط التوابل وتقلبيها مع الخليط حتى يتوزع جيدا ثم تخبزيها بفرن ساخنة متوسطة الحرارة لمدة عشر دقائق تقريبا مع تقلبيها فى داخل الفرن
****قدمى البطاطس الودجز المشوية فى الفرن على الفور وبالهنا والشفا
إرسال تعليق